gratis parkeren, hoe staan we ervoor?

Bij een bruisend centrum hoort geen betaald parkeren, dat is in ieder geval wat wij al jaren roepen en ook in ons verkiezingsprogramma hebben opgenomen.

En na jaren van onderzoeken, een proefperiode van alleen in de ochtend gratis hebben we sinds 1 januari van dit jaar dan toch eindelijk gratis parkeren in het centrum van Deurne. En daar zijn wij, onze inwoners en de ondernemers uit het centrum heel blij mee. Hier heeft men al jaren om gevraagd.

Maar is dit het hele verhaal? Nee, de eerste maanden zijn volledig gratis voor alle parkeerplaatsen in het centrum en op maandag t/m zaterdag tussen 7:00 en 21:00 uur in de parkeergarage Wolfsberg. Op zondagen is het parkeren overal gratis. ( zie ook de website van gemeente Deurne )

In deze periode wordt er zoveel mogelijk informatie opgehaald om uiteindelijk met een definitief plan te komen waar straks gratis parkeren zal zijn, waar een blauwe zone wordt toegepast en waar alleen vergunninghouders mogen parkeren, zie Raadsinformatiebrief. En deze afstemming is ook wel nodig:

  • Het is veel drukker met auto’s in het centrum!
  • We horen veel mensen klagen dat ze hen auto’s niet kwijt kunnen!
  • Is het nu beter voor de winkeleigenaren?
  • Is het beter voor de bewoners van het centrum van Deurne?
  • Waar zet het personeel die in het centrum werken de auto’s neer?
  • Het lijkt wel dat we eerst sneller en vaker de fiets pakte en nu het weer vrij parkeren is gaan we met zijn alle in de auto naar het centrum van Deurne.

We horen ook graag uw mening over het betaald parkeren?

U kunt deze aan ons doorgeven door een e-mail te sturen naar info@vvd-deurne.nl