Helenaveen2024-02-19T17:53:38+01:00

VOOR HELENAVEEN

wij horen graag van je wat er speelt in jouw wijk of dorp

FEITEN EN GESCHIEDENIS

Wij zorgen ervoor dat Helenaveen echt vooruit gaat!

Helenaveen is een klein dorp gelegen in de gemeente Deurne. Hier zijn enkele kenmerken en interessante feiten over het dorp:

  • Turfgeschiedenis: Helenaveen heeft een rijke geschiedenis van turfwinning. In de 19e en vroege 20e eeuw werd hier op grote schaal turf gewonnen, wat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het dorp.
  • Natuurlijke schoonheid: Het dorp ligt in de buurt van het Nationaal Park De Groote Peel, een prachtig natuurgebied met veengebieden, moerassen en talrijke wandelpaden. Het is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers.
  • Kleine gemeenschap: Helenaveen is een relatief kleine gemeenschap, waardoor het een rustige en landelijke sfeer heeft. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een vredige leefomgeving.
  • Historische architectuur: Het dorp heeft enkele historische gebouwen en architectuur die teruggaan tot de periode van de turfwinning. Een voorbeeld is de katholieke kerk die in het begin van de 20e eeuw is gebouwd.
  • Landbouw: Na de turfwinning is landbouw een belangrijke economische activiteit geworden in Helenaveen. Je zult hier typische agrarische landschappen tegenkomen.

Helenaveen is een charmant dorp met een rijke geschiedenis en een focus op natuurschoon. Als je op zoek bent naar rust en natuur in Nederland, is het zeker een plek om te overwegen te bezoeken.

Kernpunten

  • Betaalbare woningen

  • Verkeersveiligheid

  • Groenonderhoud

  • Voorzieningen

Woningbouw

Om Helenaveen leefbaar en vitaal te houden zijn er meer woningen nodig. Een stabiele groei van woningbouw moet bijdragen aan een groei van het aantal inwoners. Niet alleen voor aanwas, maar ook voor eigen doorstroom.

Verkeer

Soemeersingel blijft een probleem. Hoe gaat dit opgelost worden. Moet gewoon uitgegraven worden. Dit is een veenweg die anders aangepakt moeten worden. Er komt best veel zwaarder verkeer door het dorp wat veel geluidshinder geeft. Vrachtwagens en busjes. Kan hier opnieuw naar gekeken worden.

Groen(onderhoud)

Met name het maaien van fietspaden is een probleem, het zou al helpen als de eerste halve meter van het fietspad gemaaid kan worden. Nu ontstaan er gevaarlijke situaties voor de fietsers.

Voorzieningenniveau

Medische hulp voor ouderen, bloedprik post in Helenaveen terug. Dus dokter van Liessel zou dan weer in Helenaveen moeten komen.

0+
INWONERS
0ha
OPPERVLAKTE
0+
WONINGEN
0%
VOORZIENINGEN

Laatste berichten

Uitkijktoren voor Peelvenen in Liessel, zijn de “hoge” kosten wel of niet verantwoord?

25 juni 2024|

Op 2 juli 2024 gaat de raad besluiten over het project Peelvenen in Liessel. Vanuit een provinciale opdracht en in samenwerking met waterschap, Staatsbosbeheer en de gemeenten Asten en Deurne is een voorstel gekomen om

Ga naar de bovenkant