Sint Jozef2024-02-19T18:17:33+01:00

VOOR DE SINT JOZEF

wij horen graag van je wat er speelt in jouw wijk of dorp

FEITEN EN GESCHIEDENIS

De Sint-Jozefparochie is een wijk in het zuidwesten van de gemeente Deurne

Ontstaan en Geschiedenis:

De basis voor de Sint-Jozefparochie, door de inwoners nog altijd “de Hei” of kortweg “de Sint-Jozef” genoemd, werd kort na de Eerste Wereldoorlog gelegd. Dit gebeurde door de bouw van sociale woningbouw aan het Sint Jozefplein, de Beukenstraat, en de Vloeieindseweg, aan de rand van het grote heideterrein ten zuiden van de spoorlijn Eindhoven-Venlo.

De drie belangrijkste straten in dit oudste deel van de wijk, namelijk de Sint Jozefstraat, de Vlierdenseweg, en de Beukenstraat, bestonden vóór de aanleg van de wijk al als zandpaden.

In de jaren twintig volgden de stichting van de parochie van de Heilige Jozef, de bouw van de Sint-Jozefkerk, pastorie, Sint-Jozefklooster, en jongens- en meisjesschool. Het Sint-Jozefklooster werd bewoond door de Zusters van het Allerheiligste Hart van Jezus uit Moerdijk, die ook het onderwijs op de meisjesschool verzorgden.

Huidige Kenmerken:

In het zuidelijk deel van de wijk staan de gebouwen van de meeste middelbare scholen van Deurne, namelijk het Alfrinkcollege, het Peellandcollege, het Hub van Doornecollege, het Sprongcollege, en het St.-Willibrord Gymnasium. Het gemeenschapshuis Hofke van Marijke is gebouwd tegen de voormalige woning van Hub van Doorne aan de huidige Rembrandt van Rijnstraat. Naast het gemeenschapshuis ligt de speeltuin De Speuldries, waar decennialang schoolreisjes van de allerjongsten uit de hele omgeving naartoe trokken.

Cultuur en Gemeenschapsleven:

Binnen het gemeenschapsleven dat zich al spoedig ontwikkelde, speelde de voetbalvereniging Sint-Jozefse Voetbalvereniging (SJVV) altijd een belangrijke rol.
De ligging op een plek die voorheen geen woeste grond was, komt nog tot uitdrukking in de naam van de carnavalsvereniging, De Heikneuters. Het wijkblad ’t Zandklokje herinnert aan de zandige omgeving van vroeger.

De Sint-Jozefparochie is een levendige wijk met een rijke geschiedenis en een bloeiend gemeenschapsleven.

Woningbouw

Extra (betaalbare) woningen voor iedereen die graag in Deurne wil blijven wonen

Aan(uit) breiding

Hiervoor kijken we ook naar aan/uitbreiding om de leefbaarheid van onze kernen op peil te houden (of te brengen).

Duurzaam

We willen niet zomaar overal zonnepaneel woestijnen of windmolen parken.

Lokaal eigendom

Alleen met lokaal eigendom zodat inwoners mee kunnen profiteren en beslissen over het project

Gratis parkeren

Om het centrum aantrekkelijk te houden moet het betaald parkeren overal afgeschaft worden

Gereguleerd

Maar om overlast te voorkomen zal dit wel gereguleerd moeten worden. Hoe, dat moet nog uitgezocht worden, maar blauwe zone’s zou een oplossing kunnen zijn.

Bedrijventerrein

Om onze ondernemers te kunnen laten groeien is uitbreiding van bedrijventerrein hard nodig

Planning

Op kranenmortel zuid ligt 8ha beschikbaar. Maar dit is niet voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen, dus er zal gezocht moeten worden naar meer m2.

Wij hebben een duidelijke koers en visie, waardoor we de enige stabiele rechtse partij van Deurne zijn. We zijn een echte lokale partij, met steengoede mensen uit onze dorpen en kernen. We hebben ook onze relaties in Den Haag en Den Bosch. Hierdoor krijgen we een stuk meer voor elkaar.

0+
INWONERS
0ha
OPPERVLAKTE
0+
WONINGEN
0%
VOORZIENINGEN

De vijf grondbeginselen

Naast deze grondbeginselen delen we ook een manier van werken en leven met elkaar. Aanpakken, positiviteit, geen woorden maar daden en toekomstgericht! Mensen denken wel eens dat we een ondernemerspartij zijn. Dat klopt niet. We zijn wel een volkspartij. Een volkpartij voor iedereen die Deurne een stap vooruit wil brengen!

Onze mensen zijn allemaal sociaal en maatschappelijk betrokken en staan midden in de samenleving in hun wijk of dorp. De Deurnese VVD is dan ook echt een lokale partij.

Laatste Berichten

Mobiliteitsvisie VVD fracties Brainport / MRE gebied

3 april 2024|

Mobiliteitsvisie van de VVD fracties binnen het Brainport  / MRE gebied, ook VVD Deurne ondersteund deze visie. We horen graag uw mening? Mobiliteitsvisie VVD-MRE Brainport staat wereldwijd bekend als high tech regio. De

Wat voor soort nieuwe woningen willen we in onze gemeente Deurne?

3 april 2024|

De eerste 2.000 van de mogelijk 10.000 woningen in onze gemeente Deurne zitten al ver in de pen. Wat voor soort woningen willen we eigenlijk en in welke prijsklasse willen we dat er gebouwd wordt. Vul

Ga naar de bovenkant