BRUISEND CENTRUM

WIJ HOREN GRAAG VAN JE WAT ER SPEELT IN JOUW WIJK OF DORP

WAAR HET BRUIST EN BEZOEKERS VAN BUITEN AANTREKT

Onze lokale ondernemers werken iedere dag hard aan een levendige en aantrekkelijke horeca en winkelstraat. Door in leegstaande gebouwen wonen, werken, detailhandel en horeca te vermengen, creƫren we een bloeiende lokale economie. Een dorp komt pas echt tot leven als de dorpskern bruist. Daarmee trekken we bezoekers aan van buiten en zorgen we voor een levendig centrum.

We stimuleren winkelen in ons eigen dorp, zowel fysiek als digitaal. Aantrekkelijke, veilige en bruisende gebieden zorgen voor een levendige winkelstraat vol met lokale ondernemers. Daar kan geen grote webshop tegenop. Een goed uitgebreid horeca-aanbod versterkt dit nog eens.

We bestrijden leegstand door het mengen van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca. Ook verruimen we vestigingsmogelijkheden, door het opstellen van ruime bestemmingsplannen. Zo maken we de dorpen binnen de gemeente Deurne prettig en leefbaar.

De strikte scheiding tussen horeca en detailhandel is niet meer van deze tijd. Wij willen dat horecabedrijven hun producten kunnen verkopen aan hun gasten en dat ook winkeliers hun klanten als gast kunnen ontvangen.

Recreatie en toerisme wordt steeds belangrijker voor onze lokale economie. Daarom willen wij dat de gemeente dit stimuleert met een gemeentelijke promotie. Recreatieve ondernemers mogen uitbreiden zolang zij rekening houden met de natuur, tenzij er te weinig ruimte voor vrije recreatie overblijft.

Bij een bruisend centrum hoort geen betaald parkeren. Het blijft een grote wens van de Deurnese VVD om dit af te schaffen.

We willen het centrum versterken met een bewaakte rijwielstalling (met oplaadpunten) en een openbaar toilet.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heb je vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan per telefoon, Facebook, Instagram, email, of via het onderstaande contactformulier.