Walsberg2024-02-19T17:57:36+01:00

VOOR DE WALSBERG

wij horen graag van je wat er speelt in jouw wijk of dorp

FEITEN EN GESCHIEDENIS

Wij zorgen ervoor dat de Walsberg echt vooruit gaat!

De Walsberg is een wijk in de gemeente Deurne. De Walsberg staat onder andere hier bekend om:

  • Kerkelijk erfgoed: De Walsberg staat bekend om de Onze-Lieve-Vrouw-van-Zeven-Smartenkerk, een historische katholieke kerk die sinds enkele jaren meerdere woningen huisvest en een bedrijfspand.
  • Kleinschaligheid: de Walsberg heeft een bescheiden omvang en behoudt een landelijke, kleinschalige uitstraling.
  • Gemeenschapsgevoel: De inwoners van de Walsberg hebben een sterke gemeenschapszin en zijn betrokken bij lokale evenementen en activiteiten.
  • Natuurrijke omgeving: Walsberg ligt in een landelijke omgeving, omringd door akkers en natuurgebieden zoals de Grote Peel, waardoor het een aantrekkelijke plek is voor natuurliefhebbers.
  • Landbouw: Landbouw en veeteelt spelen nog steeds een belangrijke rol in de economie van Walsberg.
  • Verenigingsleven: Het dorp heeft diverse verenigingen en clubs, waaronder sportverenigingen en culturele groepen, die bijdragen aan de lokale gemeenschap.
  • Historische elementen: Naast de kerk heeft Walsberg enkele historische boerderijen en huizen die de geschiedenis van het dorp weerspiegelen.

Kortom, Walsberg is een schilderachtig kerkdorp met een rijke geschiedenis, een sterke gemeenschapsband en een omgeving die uitnodigt tot ontdekking en genieten van de natuur.

Woningbouw

Extra (betaalbare) woningen voor iedereen die graag in Deurne wil blijven wonen

Aan(uit) breiding

Hiervoor kijken we ook naar aan/uitbreiding om de leefbaarheid van onze kernen op peil te houden (of te brengen).

Duurzaam

We willen niet zomaar overal zonnepaneel woestijnen of windmolen parken.

Lokaal eigendom

Alleen met lokaal eigendom zodat inwoners mee kunnen profiteren en beslissen over het project

Gratis parkeren

Om het centrum aantrekkelijk te houden moet het betaald parkeren overal afgeschaft worden

Gereguleerd

Maar om overlast te voorkomen zal dit wel gereguleerd moeten worden. Hoe, dat moet nog uitgezocht worden, maar blauwe zone’s zou een oplossing kunnen zijn.

Bedrijventerrein

Om onze ondernemers te kunnen laten groeien is uitbreiding van bedrijventerrein hard nodig

Planning

Op kranenmortel zuid ligt 8ha beschikbaar. Maar dit is niet voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen, dus er zal gezocht moeten worden naar meer m2.

Wij hebben een duidelijke koers en visie, waardoor we de enige stabiele rechtse partij van Deurne zijn. We zijn een echte lokale partij, met steengoede mensen uit onze dorpen en kernen. We hebben ook onze relaties in Den Haag en Den Bosch. Hierdoor krijgen we een stuk meer voor elkaar.

0+
INWONERS
0ha
OPPERVLAKTE
0+
WONINGEN
0%
VOORZIENINGEN

De vijf grondbeginselen

Naast deze grondbeginselen delen we ook een manier van werken en leven met elkaar. Aanpakken, positiviteit, geen woorden maar daden en toekomstgericht! Mensen denken wel eens dat we een ondernemerspartij zijn. Dat klopt niet. We zijn wel een volkspartij. Een volkpartij voor iedereen die Deurne een stap vooruit wil brengen!

Onze mensen zijn allemaal sociaal en maatschappelijk betrokken en staan midden in de samenleving in hun wijk of dorp. De Deurnese VVD is dan ook echt een lokale partij.

Laatste Berichten

Mobiliteitsvisie VVD fracties Brainport / MRE gebied

3 april 2024|

Mobiliteitsvisie van de VVD fracties binnen het Brainport  / MRE gebied, ook VVD Deurne ondersteund deze visie. We horen graag uw mening? Mobiliteitsvisie VVD-MRE Brainport staat wereldwijd bekend als high tech regio. De

Wat voor soort nieuwe woningen willen we in onze gemeente Deurne?

3 april 2024|

De eerste 2.000 van de mogelijk 10.000 woningen in onze gemeente Deurne zitten al ver in de pen. Wat voor soort woningen willen we eigenlijk en in welke prijsklasse willen we dat er gebouwd wordt. Vul

Ga naar de bovenkant