Vlierden2024-02-19T17:56:43+01:00

VOOR VLIERDEN

wij horen graag van je wat er speelt in jouw wijk of dorp

FEITEN EN GESCHIEDENIS

De geschiedenis van Vlierden start 1300 jaar geleden. Sinds 1926 maakt Vlierden deel uit van de gemeente Deurne, daarvoor was het de zelfstandige gemeente Vlierden-Brouwhuis.
Hoewel de kern van het dorp niet groot is, strekt het buitengebied zich uit van de Hazeldonk tot Belgeren en van de Astense AA tot aan de Esdonk.

Het is een kleinschalige hechte gemeenschap met een druk verenigingsleven en veel activiteiten. Het hart van het dorp is Multifunctionele Accommodatie ’t Huis, voor vele verenigingen het thuishonk maar ook gebruikt voor allerlei andere activiteiten.

De historie van Vlierden is terug te vinden in de St. Willibrorduskerk, het voormalige Klooster, de Kiosk en diverse monumentale gebouwen zoals de oude pastorie, het voormalige raadhuis, de grafkapel van de familie de Maurissen en natuurlijk de begraafplaats van de familie Wiegersma.

Vlierden is een dorp in het groen. Omringd door bossen is het goed toeven in Vlierden, er zijn diverse wandel- fiets en mtb routes.

Woningbouw

Extra (betaalbare) woningen voor iedereen die graag in Deurne wil blijven wonen

Aan(uit) breiding

Hiervoor kijken we ook naar aan/uitbreiding om de leefbaarheid van onze kernen op peil te houden (of te brengen).

Duurzaam

We willen niet zomaar overal zonnepaneel woestijnen of windmolen parken.

Lokaal eigendom

Alleen met lokaal eigendom zodat inwoners mee kunnen profiteren en beslissen over het project

Gratis parkeren

Om het centrum aantrekkelijk te houden moet het betaald parkeren overal afgeschaft worden

Gereguleerd

Maar om overlast te voorkomen zal dit wel gereguleerd moeten worden. Hoe, dat moet nog uitgezocht worden, maar blauwe zone’s zou een oplossing kunnen zijn.

Bedrijventerrein

Om onze ondernemers te kunnen laten groeien is uitbreiding van bedrijventerrein hard nodig

Planning

Op kranenmortel zuid ligt 8ha beschikbaar. Maar dit is niet voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen, dus er zal gezocht moeten worden naar meer m2.

Wij hebben een duidelijke koers en visie, waardoor we de enige stabiele rechtse partij van Deurne zijn. We zijn een echte lokale partij, met steengoede mensen uit onze dorpen en kernen. We hebben ook onze relaties in Den Haag en Den Bosch. Hierdoor krijgen we een stuk meer voor elkaar.

0+
INWONERS
0ha
OPPERVLAKTE
0+
WONINGEN
0%
VOORZIENINGEN

De vijf grondbeginselen

Naast deze grondbeginselen delen we ook een manier van werken en leven met elkaar. Aanpakken, positiviteit, geen woorden maar daden en toekomstgericht! Mensen denken wel eens dat we een ondernemerspartij zijn. Dat klopt niet. We zijn wel een volkspartij. Een volkpartij voor iedereen die Deurne een stap vooruit wil brengen!

Onze mensen zijn allemaal sociaal en maatschappelijk betrokken en staan midden in de samenleving in hun wijk of dorp. De Deurnese VVD is dan ook echt een lokale partij.

Laatste Berichten

Mobiliteitsvisie VVD fracties Brainport / MRE gebied

3 april 2024|

Mobiliteitsvisie van de VVD fracties binnen het Brainport  / MRE gebied, ook VVD Deurne ondersteund deze visie. We horen graag uw mening? Mobiliteitsvisie VVD-MRE Brainport staat wereldwijd bekend als high tech regio. De

Wat voor soort nieuwe woningen willen we in onze gemeente Deurne?

3 april 2024|

De eerste 2.000 van de mogelijk 10.000 woningen in onze gemeente Deurne zitten al ver in de pen. Wat voor soort woningen willen we eigenlijk en in welke prijsklasse willen we dat er gebouwd wordt. Vul

Ga naar de bovenkant