Deurne2024-02-19T17:52:33+01:00

VOOR DEURNE

wij horen graag van je wat er speelt in jouw wijk of dorp

FEITEN EN GESCHIEDENIS

Wij zorgen ervoor dat Deurne echt vooruit gaat!

Deurne heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de vroege Middeleeuwen. Gelegen in het zuiden van Nederland, was dit gebied oorspronkelijk een landelijke gemeenschap, waar agrarische activiteiten floreerden. In de 19e eeuw onderging Deurne echter ingrijpende veranderingen. De opkomst van de textielindustrie bracht welvaart en groei naar de regio. Dit leidde tot de ontwikkeling van dorpen en steden, en Deurne begon zich te transformeren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebied getroffen door de oorlogsgebeurtenissen, maar het herstelde zich na de oorlog en bloeide op in de naoorlogse jaren. Deurne heeft ook een rijke culturele erfenis, met historische kerken, molens en monumenten die het verleden van de regio weerspiegelen.

In de moderne tijd is Deurne uitgegroeid tot een dynamische en diverse gemeenschap, met bloeiende industrieën, landbouw, en een sterke lokale economie. Het behoud van ons erfgoed en de focus op duurzame ontwikkeling staan hoog in het vaandel.

Deurne heeft een boeiende geschiedenis, van agrarische wortels tot industriële groei en culturele bloei. Het is een plek waar het verleden en heden samenkomen, en we zijn er trots op om deel uit te maken van deze gemeenschap.

Woningbouw

Extra (betaalbare) woningen voor iedereen die graag in Deurne wil blijven wonen

Aan(uit) breiding

Hiervoor kijken we ook naar aan/uitbreiding om de leefbaarheid van onze kernen op peil te houden (of te brengen).

Duurzaam

We willen niet zomaar overal zonnepaneel woestijnen of windmolen parken.

Lokaal eigendom

Alleen met lokaal eigendom zodat inwoners mee kunnen profiteren en beslissen over het project

Gratis parkeren

Om het centrum aantrekkelijk te houden moet het betaald parkeren overal afgeschaft worden

Gereguleerd

Maar om overlast te voorkomen zal dit wel gereguleerd moeten worden. Hoe, dat moet nog uitgezocht worden, maar blauwe zone’s zou een oplossing kunnen zijn.

Bedrijventerrein

Om onze ondernemers te kunnen laten groeien is uitbreiding van bedrijventerrein hard nodig

Planning

Op kranenmortel zuid ligt 8ha beschikbaar. Maar dit is niet voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen, dus er zal gezocht moeten worden naar meer m2.

Wij hebben een duidelijke koers en visie, waardoor we de enige stabiele rechtse partij van Deurne zijn. We zijn een echte lokale partij, met steengoede mensen uit onze dorpen en kernen. We hebben ook onze relaties in Den Haag en Den Bosch. Hierdoor krijgen we een stuk meer voor elkaar.

0+
INWONERS
0ha
OPPERVLAKTE
0+
WONINGEN
0%
VOORZIENINGEN

De vijf grondbeginselen

Naast deze grondbeginselen delen we ook een manier van werken en leven met elkaar. Aanpakken, positiviteit, geen woorden maar daden en toekomstgericht! Mensen denken wel eens dat we een ondernemerspartij zijn. Dat klopt niet. We zijn wel een volkspartij. Een volkpartij voor iedereen die Deurne een stap vooruit wil brengen!

Onze mensen zijn allemaal sociaal en maatschappelijk betrokken en staan midden in de samenleving in hun wijk of dorp. De Deurnese VVD is dan ook echt een lokale partij.

Laatste Berichten

Mobiliteitsvisie VVD fracties Brainport / MRE gebied

3 april 2024|

Mobiliteitsvisie van de VVD fracties binnen het Brainport  / MRE gebied, ook VVD Deurne ondersteund deze visie. We horen graag uw mening? Mobiliteitsvisie VVD-MRE Brainport staat wereldwijd bekend als high tech regio. De

Wat voor soort nieuwe woningen willen we in onze gemeente Deurne?

3 april 2024|

De eerste 2.000 van de mogelijk 10.000 woningen in onze gemeente Deurne zitten al ver in de pen. Wat voor soort woningen willen we eigenlijk en in welke prijsklasse willen we dat er gebouwd wordt. Vul

Ga naar de bovenkant