Zeilberg2024-02-19T17:58:16+01:00

VOOR DE ZEILBERG

wij horen graag van je wat er speelt in jouw wijk of dorp

FEITEN EN GESCHIEDENIS

Aan de zuid-oostzijde van Deurne vind je Zeilberg, van oudsher een kerkdorp met agrarisch gebied. Zeilberg wordt voor het eerst genoemd in 1384 en dankt haar naam aan een verhoging in de nabijheid van de (voormalige) waterloop te vinden aan de Kulertseweg, achter de molen Maria-Antoinette.

In deze molen is ook harmonie Excelsior gevestigd.

Zeilberg heeft een katholieke traditie en is vernoemd naar de Sint-Willibrorduskerk, die centraal staat in het dorp ligt maar tegenwoordig dienst doet als sport,- en danscentrum. Op het kerkplein en aanliggende parkeerpaats vinden jaarlijks diverse evenementen plaats, veelal georganiseerd door lokale verenigingen. De Zeilbergse SportVereniging (ZSV) is hier een goed voorbeeld van. Er heerst een sterk gemeenschapsgevoel in Zeilberg, mede door de eigen carnavalsvereniging ‘de Pottenbakkers’. Vernoemd naar de vanaf 1600 gevestigde pottenbakkers aan de Hanenbergweg.

Zeilberg heeft naast een gemoedelijke kern en een agrarisch gebied welke volop in ontwikkeling is ook natuur. De groenliefhebber kan wandelen of fietsen in bijvoorbeeld de Grote Peel.

Dat Zeilberg een rijke geschiedenis kent heeft ook tot de oprichting van Zeilbergs Historisch Erfgoed geleid waarin niet alleen kostbare geschiedenis wordt gearchiveerd maar o.a. in ‘het Contact’ ook met inwoners wordt gedeeld.

Het Contact wordt al meer dan 40 jaar door vrijwilligers geschreven, gebundeld en verspreid.

Door diverse verenigingen en clubs is er een aanbod voor bewegen en samenzijn voor jong en oud. Ook dit maakt de verbinding in het kerkdorp sterk.

Woningbouw

Extra (betaalbare) woningen voor iedereen die graag in Deurne wil blijven wonen

Aan(uit) breiding

Hiervoor kijken we ook naar aan/uitbreiding om de leefbaarheid van onze kernen op peil te houden (of te brengen).

Duurzaam

We willen niet zomaar overal zonnepaneel woestijnen of windmolen parken.

Lokaal eigendom

Alleen met lokaal eigendom zodat inwoners mee kunnen profiteren en beslissen over het project

Gratis parkeren

Om het centrum aantrekkelijk te houden moet het betaald parkeren overal afgeschaft worden

Gereguleerd

Maar om overlast te voorkomen zal dit wel gereguleerd moeten worden. Hoe, dat moet nog uitgezocht worden, maar blauwe zone’s zou een oplossing kunnen zijn.

Bedrijventerrein

Om onze ondernemers te kunnen laten groeien is uitbreiding van bedrijventerrein hard nodig

Planning

Op kranenmortel zuid ligt 8ha beschikbaar. Maar dit is niet voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen, dus er zal gezocht moeten worden naar meer m2.

Wij hebben een duidelijke koers en visie, waardoor we de enige stabiele rechtse partij van Deurne zijn. We zijn een echte lokale partij, met steengoede mensen uit onze dorpen en kernen. We hebben ook onze relaties in Den Haag en Den Bosch. Hierdoor krijgen we een stuk meer voor elkaar.

0+
INWONERS
0ha
OPPERVLAKTE
0+
WONINGEN
0%
VOORZIENINGEN

De vijf grondbeginselen

Naast deze grondbeginselen delen we ook een manier van werken en leven met elkaar. Aanpakken, positiviteit, geen woorden maar daden en toekomstgericht! Mensen denken wel eens dat we een ondernemerspartij zijn. Dat klopt niet. We zijn wel een volkspartij. Een volkpartij voor iedereen die Deurne een stap vooruit wil brengen!

Onze mensen zijn allemaal sociaal en maatschappelijk betrokken en staan midden in de samenleving in hun wijk of dorp. De Deurnese VVD is dan ook echt een lokale partij.

Laatste Berichten

Uitkijktoren voor Peelvenen in Liessel, zijn de “hoge” kosten wel of niet verantwoord?

25 juni 2024|

Op 2 juli 2024 gaat de raad besluiten over het project Peelvenen in Liessel. Vanuit een provinciale opdracht en in samenwerking met waterschap, Staatsbosbeheer en de gemeenten Asten en Deurne is een voorstel gekomen om

Ga naar de bovenkant