Portemonnee

Financiën

Op orde

De financiën van de gemeente moeten op orde zijn. De afgelopen jaren hebben we daar met succes hard voor gewerkt. Nu moeten we dat zo houden. Risico’s in beeld hebben. Geen onverantwoorde uitgaven doen. Gewoon verstandig beleid. Als gemeente de portemonnee beheren zoals je dat thuis doet. 

Minder belasting

De Deurnese VVD zorgde voor belastingverlaging. Dat is mooi. Het is niet genoeg. Onze inwoners betalen nog steeds te veel. Wij willen belastingen nog verder verlagen. Dat doen we door slimme keuzes en goed beleid. 

Verantwoord investeren

Er wordt steeds meer gevraagd van de gemeente. Provincie en Den Haag schuiven steeds meer taken naar Deurne. Investeren in ambtenaren en in het gemeentehuis is dan ook noodzakelijk. Wij willen daarbij duidelijke doelen afspreken. Een kleine efficiënte overheid blijft voor ons de basis. 

Minder schulden

Schulden kosten geld. Bestaande schulden moeten afgebouwd worden. Dit geeft ruimte om te investeren. Wij stellen strenge voorwaarden aan nieuwe schulden. Ze moeten direct ten goede komen aan onze inwoners. Een voorbeeld hiervan zijn duurzaamheidsprojecten zoals zonnepanelen.


Delen