CULTUUR

WIJ HOREN GRAAG VAN JE WAT ER SPEELT IN JOUW WIJK OF DORP

MET CULTURELE VOORZIENINGEN VOOR ALLE LEEFTIJDEN

In de gemeente Deurne zorgen we voor een rijk aanbod van culturele voorzieningen en evenementen. We zijn er trots op dat we hiermee veel bezoekers aantrekken. Daarin spelen horeca, musea, sportverenigingen, een bibliotheek en buurthuizen een belangrijke rol. Door met elkaar samen te werken dragen we bij aan persoonlijke ontwikkeling en vermaak voor jong en oud. Of het nu gaat om muziekfestivals, een culinair event of het cultuurcentrum, in de gemeente Deurne is ruimte voor creatieve idee├źn en initiatieven van onze inwoners.

Cultuur verbindt, inspireert en prikkelt. Wij promoten ons erfgoed, zowel bij onze bezoekers als onze inwoners. Dat draagt bij aan onze Nederlandse identiteit.

We willen niet bezuinigen op cultuur, maar zetten het geld zo effectief mogelijk in. Als de Wieger of het cultuurcentrum niet levensvatbaar zijn, investeren wij liever in cultuurhistorische evenementen zoals bijvoorbeeld de Sinterklaasintocht en Carnaval. We willen niet alleen grote evenementen zoals het IJsfestijn of de Royal Music Night stimuleren maar ook aandacht hebben voor de kermissen en dorpsevenementen. Zo bereiken we zoveel mogelijk inwoners.

Subsidies voor culturele voorzieningen ondersteunen een aanbod van kunst en cultuur voor alle inwoners. Als voorwaarde voor subsidie verwachten we dat aanvragers ook zelf zorgdragen voor een deel van de inkomsten en bijdragen aan een maatschappelijk doel. Van culturele instellingen verwachten we dat ze verantwoordelijkheid afleggen over hoe zij belastinggeld besteden.

Neem vandaag nog contact met ons op

Heb je vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan per telefoon, Facebook, Instagram, email, of via het onderstaande contactformulier.