Marielle Biemans

Marielle Biemans

Raadslid (vice-fractievoorzitter)

Mariëlle is geboren, getogen en woonachtig in Zeilberg-Deurne met haar 2 dochters. In het dagelijks leven werkt ze als klantcoördinator Zorg bij HomeInstead, thuiszorg en begeleiding. Daarvoor heeft zij als verpleegkundige en (team)coach in diverse functies in zorg/welzijn gewerkt. Daarnaast zet zij zich in voor de oudervereniging van basisschool Zeilberg.

Wat zou jij graag in Deurne willen betekenen?
Ook in Deurne zijn inwoners die keihard werken en toch moeilijk kunnen rondkomen. Hier wil ik me sterk voor maken. Zoveel mogelijk mensen uit de bijstand, zorgen dat elk kind kan sporten en inwoners die meedoen aan (ontspannende) activiteiten. Niet omdat je arm of rijk bent, maar gewoon voor iedereen.

Dat betekent ook meer aandacht voor welzijn en (preventieve) gezondheid. Meer oog voor elkaar. Ik wil mijn kennis en ervaring inzetten door slimme keuzes te maken zodat zorg betaalbaar en bereikbaar blijft.

Wat zijn je goede en slechten eigenschappen?
Ik houd van een moeilijke puzzel en kan complexe problematiek goed analyseren. Dat combineer ik met een aardige mensenkennis, ambitie en een brede interesse waarmee ik iemand kan ondersteunen om zelf de regie te pakken en problemen op te lossen.

Dat brengt me meteen bij mijn valkuil want als je overal 100% wil bereiken dan raak je ook wel eens teleurgesteld. In mijn voortvarendheid kan ik ook wel ongeduldig zijn.

Wat maakt jou een goede lokale volksvertegenwoordiger?
Ik sta met 2 benen op de grond door niet alleen (kritische) vragen te stellen maar juist met aandacht te luisteren. Zo houden we de sfeer optimistisch en constructief. Dat is nodig om goed te kunnen samenwerken met inwoners uiteraard, maar ook in de gemeenteraad.

Ik probeer altijd te bedenken hoe iets wél kan en zelf met een goed idee of praktische oplossing komen.

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?
Vrije tijd spendeer ik graag met mijn gezin. Met sporten en wandelen maak ik mijn hoofd weer leeg. Ik kan enorm genieten van lekker (uit) eten met vrienden en ik lees graag.

Ga naar de bovenkant