Zorg in Deurne

Zorg

Dichtbij mensen, In Deurne

De zorg is weer terug in Deurne! De Deurnese VVD was de enige partij die tegen de verhuizing van onze zorg naar Helmond was. Gelukkig hebben we de zorg nu weer terug gekregen. Onze mensen moeten snel en zorgvuldig geholpen worden. Gewoon aan de keukentafel. Stap één was de zorg terug naar Deurne, stap twee is een verdere verhoging van kwaliteit.

Minder regels en procedures

Klantvriendelijkheid en gemak bereik je met minder regels en procedures. Je moet niet tien keer hetzelfde verhaal hoeven doen. Medewerkers die luisteren naar wat je nodig hebt en dat proberen te leveren (en niet iets selecteren uit een lijstje wat misschien helemaal niet passend is). Als inwoner en consulent het eens zijn over de oplossing: snel uitvoeren zonder administratieve rompslomp.

Maatwerk

Iedereen heeft een andere zorgvraag. Wat voor de een perfect werkt, kan voor de ander totaal overbodig zijn. Wij willen dat onze medewerkers steeds zoeken naar de beste oplossing voor een situatie. De medewerker mag dat dan direct zelf besluiten.

Zorgzame wijken en kernen

Het terugbrengen van zorg naar mensen. Dat betekent dat mensen elkaar moeten willen helpen. Hoe zorg je dat mensen elkaar weer kennen? Hoe zorg je dat twee ouderen die naast elkaar wonen samen naar de winkel wandelen? Hoe zorg je dat mensen elkaar willen helpen en opzoeken? Dit is het grootste vraagstuk voor de komende jaren. Wij willen dat de gemeente hier actief beleid op ontwikkelt. We moeten dit ondersteunen en aanjagen.


Delen