Senzer

Werk

Werken moet lonen

Van een uitkering aan het werk? Dan moet je dat voelen in je portemonnee. Dit is bijna nergens zo. Dankzij De Deurnese VVD wel in onze gemeente! En daar zijn we trots op! 

Het is niet voldoende. De drempel is nog te hoog. De beloning te laag. Hier moeten we oplossingen voor zoeken. Wij denken bijvoorbeeld aan werkbonussen. 

Iedereen uit de uitkering

Een klein deel van onze inwoners is niet in staat om te werken. Dat accepteren we. Het streven is dat iedereen uit de uitkering gaat. Er is werk genoeg! Wij zien helaas drempels. Vraag en aanbod matchen niet. Mensen zijn uitgeput door hun zoektocht naar werk. De Deurnese VVD wil maatwerk. Ga proactief met mensen aan de slag. Werk is de enige goede sociale voorziening! Dit blijft ons speerpunt. 

Fraude met uitkeringen is diefstal

Helaas zijn er rotte appels die misbruik maken van hun uitkering. Zwart bijklussen naast een uitkering kan echt niet. Met opzet inkomsten verzwijgen is diefstal. Wij willen een meldpunt dat bij iedereen bekend is. Fraudeurs moeten keihard aangepakt worden. 

Aansluiten vraag en aanbod

De vraag van werkgevers sluit niet altijd aan bij het aanbod van werkzoekenden. Soms mist iemand kennis of kunde. Soms is er een praktisch bezwaar. Als je gemotiveerd bent, wil De Deurnese VVD je alle kansen bieden. Wij willen mensen vanuit hun uitkering omscholen. Door slimme projecten op te zetten, krijgen we mensen aan de slag in techniek of zorg. Dit kan bijvoorbeeld door mee te betalen aan een opleiding. Heel praktisch kun je een scooter beschikbaar stellen aan iemand zonder vervoer naar zijn of haar werk. 


Delen