Markt Deurne

Nieuwkomers

Nieuwkomers passen zich aan

Het is heel simpel. Als je naar Nederland komt, kies je voor onze normen, waarden en regels. Je doet vriendelijk tegen vrijwilligers. Je accepteert dat mannen hier hand in hand mogen lopen. Vrouwen bepalen zelf wat ze aandoen. Hier is niets raars aan. We leggen het je graag uit. 

Iedereen doet mee

Iedere inwoner van Deurne doet mee. Dus ook onze nieuwkomers. Thuis blijven omdat je de taal of cultuur nog niet kent, is een slecht idee. We zetten actief in om mensen zo snel mogelijk te laten inburgeren. We gaan niet jaren wachten voor een start gemaakt wordt. 

Taal en werk eerst

Wij geloven dat mensen die hier komen vooral aan de slag moeten. Door te werken kom je in contact met alles wat wij normaal vinden. Wat daarnaast nodig is: de taal leren. De Deurnese VVD pleit voor nog meer trajecten waarbij statushouders werk en taalles combineren. 

Inburgeren op maat

Niemand is hetzelfde en dat is maar goed ook! Dat betekent dat inburgeren maatwerk is. De een kan de taal sneller leren dan de ander. Iemand anders heeft meer uitleg of aandacht nodig. Wil willen een passend inburgeringstraject voor iedere statushouder. Dit traject gaat over huisvesting, financiën (voorkom schulden), onze manier van leven en vooral taal en werk. 


Delen