Wolfsberg Deurne

Centrum Deurne

Een kleiner centrum

De Deurnese VVD wil een compact, bruisend en gezellig centrum. Hoe krijg je dat voor elkaar? 

Wijs eerst aan wat je als centrum ziet en vooral wat niet. Ondernemers zijn aan zet om in dat centrum te kijken of huurprijzen omlaag kunnen. De gemeente kan het gesprek op gang brengen. We kunnen regelingen treffen om ondernemers te motiveren naar dat centrum te verhuizen. Alleen praten is niet voldoende. De Deurnese VVD zet in op drie extra speerpunten: winkels worden woningen, gratis parkeren en een bewaakte fietsenstalling. 

Winkels worden woningen

Sommige straten wil je niet meer als winkelcentrum. Dat betekent dat de aanloopstraten moeten veranderen van winkels naar andere activiteiten. Bestemmingsplannen in die straten moeten aangepast worden. Bied zo veel mogelijk ruimte aan andere activiteiten. We denken dan aan winkels, wonen of kantoren. 

Gratis parkeren

Dankzij de Deurnese VVD is een eerste stap gemaakt. Vroege vogels parkeren tot 13.00 uur gratis. Als het aan ons ligt, hoeft er over vier jaar nergens meer betaald te worden. 

Bewaakte fietsenstalling

In een aantrekkelijk centrum staat je fiets veilig! De Deurnese VVD wil een bewaakte fietsenstalling. Het liefst gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het mes snijdt dan aan twee kanten: een prachtige dagbesteding en je fiets niet meer gejat! 


Delen