Ruud Berkers is 30 jaar en geboren in het Deurnese ziekenhuis. Sinds 1994 woont hij in Liessel en is altijd erg betrokken geweest bij het dorp. Dit als voormalig voorzitter van de soos en het jeugdcarnaval en zijn muzikale activiteiten bij de Harmonie. Sinds 2010 is hij raadslid voor VVD Deurne en is naast zijn vele dossiers met Deurnese onderwerpen dan ook het enigst Liessels raadslid! Daarnaast is hij nog de hoofdpiet tijdens de jaarlijkse intocht van Sinterklaas als ook de onechte ambtenaar van de burgerlijke stand tijdens het Liesselse carnaval. Op dit moment is hij voorzitter van CPO Liessel op het Hoogveld. Hier gaat hij samen met 9 dorpsbewoners een niewbouwproject realiseren. In het dagelijks leven is Ruud vooral internationaal actief en reist hij de hele wereld over voor zijn werk.

Wat zou jij graag voor Liessel en Deurne willen betekenen?

In Deurne heb ik de laatste jaren met succes gewerkt aan vele dossiers zoals de spoortunnel, woningbouw voor starters, gratis parkeren en het welstandsvrij bouwen. Mijn werk is nog niet klaar en mijn handen jeuken om door te pakken! Als enig Liessels raadslid zet ik me voortdurend in voor de belangen van mijn dorp. Dat kan zijn met grotere onderwerpen zoals een nieuwe sporthal. Maar vaak gaat het om de kleinere dagelijkse onderwerpen waar je het verschil kunt maken. Zoals de dreigende sluiting van het paadje naar het bos of een helpende hand bieden aan dorpsgenoten die er met de Gemeente niet uit komen met een bestemmingsplan. Inwoners vooruit kunnen helpen en zaken voor elkaar krijgen is het mooiste wat er is!

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?

Mijn slechte eigenschap is dat ik weinig geduld heb. Ik wil altijd vooruit. Mijn goede eigenschap is dat ik vastberaden en resultaatgericht ben.

Wat maakt jou een goede lokale volksvertegenwoordiger?

Ik heb een groot netwerk in Deurne en ga met iedereen in gesprek. Voor- of tegenstanders. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid en de keuzes die ik durf te maken als raadslid.  

Hoe ziet jouw vrije tijd eruit?

Het raadslidmaatschap is mijn grootste hobby en neemt het merendeel van mijn vrije tijd in beslag. Ik houd van lekker eten en drinken en in het weekend ga ik graag met vrienden stappen. Mijn grootste passie is ongetwijfeld reizen. Het blijft geweldig om nieuwe mensen en culturen te ontmoeten. Daarnaast zoek ik het avontuur op en probeer ik iedere keer mijn grens weer iets te verleggen.


Delen

Actueel

Social wall Facebook VVD Deurne
Social Media
Op de Social Wall heb je al onze online activiteiten in een oogopslag in beeld!
Lijst VVD Deurne 2018
Onze mensen
Wij zijn er voor jou!