Jeroen van Lierop

Portefeuille: Ruimte & Economie


Als mensen hun verantwoordelijkheid nemen wordt de wereld een stukje aangenamer. Daar geloof ik echt in. Juist om daar aan mee te werken ben ik lid geworden van de VVD. Mensen kunnen zich ontplooien als je ze verantwoordelijkheid geeft. Dat leidt tot een actievere en dus betere samenleving.

In bijna alles wat je tegenkomt in het leven is een politieke beslissing aan vooraf gegaan. Om invloed te hebben op die beslissingen ben ik in de lokale politiek gegaan. Luisteren naar mensen. En door te luisteren de vertaling van de wensen van mensen te maken naar politieke besluiten. Leidraad voor mij is hierbij dat de overheid niet verantwoordelijk is voor iemands geluk. De overheid dient zo veel als mogelijk verantwoordelijkheid bij mensen zelf te leggen. Al is het maar omdat mensen heel goed in staat zijn voor zichzelf te denken. Iets over mezelf. Ik ben 42 jaar geleden geboren aan de Geul in de Koolhof. Mijn hele jeugd hier doorgebracht en al weer tien jaar geleden ben ik hier opnieuw komen wonen. Samen met mijn vriendin Ramona en onze kinderen Sven en Fleur hebben we het er prima naar onze zin.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam op het Summa College in Eindhoven waar ik mijn steentje bijdraag aan het onderwijs aan jongeren. De slogan het beste uit jezelf halen probeer ik iedere dag toe te passen op mezelf en de mensen om mij heen. Naast bourgondiër zijn en genieten van avonden waarbij lekker eten, drinken en goede gesprekken centraal staan speel ik graag een spelletje Catan. Zwemmen is mijn sport en tijdens de grote nationale en internationale zwemtoernooien ben ik stadionspreker.

Bekijk hier het stemgedrag van Jeroen.


Delen