De Brigantijn Hogeweg Fatimapark woningen Deurne Bergopwaarts
- 25 januari 2018

VVD Deurne wil nieuwe groene woonwijk in plaats van groot park

Er is grote behoefte aan betaalbare huurwoningen en koopwoningen voor starters en ouderen in Deurne. Daarom durft VVD Deurne ervoor te kiezen om een nieuwe woonwijk te realiseren op de locatie van de voormalige Brigantijnschool aan de Hogeweg. Eerder deze maand werd in een burgerinitiatief voorgesteld de ruimte in te richten als park met als naam Fatimapark. VVD Deurne wil een mooie en groene woonwijk creëren op deze unieke locatie in hartje centrum.

''De gemeente heeft al jaren grote moeite om het onkruid in Deurne te wieden, dan moet je heel voorzichtig zijn met grote nieuwe groene projecten. Daarnaast is het een unieke locatie in hartje centrum. Veel starters en ouderen zouden daar erg graag willen wonen'', aldus raadslid Ruud Berkers.

De Rijtse Vennen en de Façade lopen vol voor koopstarters en de druk op de sociale huur blijft onverminderd hoog. De wachtlijsten zijn nog steeds minimaal 1,5 jaar. Het is nu aan de politiek om de juiste keuzes te maken voor de toekomst.

Het is een groot gebied dus volgens VVD Deurne moet het lukken om hier een mooie groene woonwijk van te maken. Bijvoorbeeld met een mooie brede laan aansluitend op het Wiegersbos, met voldoende ruimte voor waterberging en recreatiemogelijkheden. VVD Deurne wil graag een wijk met een goede mix van sociale huurwoningen, CPO woningen en zelfbouw. Dit met de focus op starters, gezinnen en ouderen.

Tenslotte zal verkoop van bouwgrond een positieve bijdrage leveren aan het noodlijdende grondbedrijf van Gemeente Deurne.

Een win-win-win situatie dus!


Delen
Social wall Facebook VVD Deurne
Social Media
Op de Social Wall heb je al onze online activiteiten in een oogopslag in beeld!
Lijst VVD Deurne 2018
Onze mensen
Wij zijn er voor jou!