Dutch Technology Week
- 21 januari 2017

VVD Deurne wil aandacht voor hotspot in Liessel tijdens Dutch Technology Week

Van 15 t/m 20 mei 2017 vindt voor de 6e keer de Dutch Technology Week (DTW) plaats. De High Tech Ontdekkingsroute is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een mooi en groots publieksevent dat traditiegetrouw de Dutch Technology Week afsluit. Dankzij de inzet van enkele Liesselse ondernemers wordt dit jaar de hotspot Helmond-De Peel ingericht op industrieterrein Willige Laagt in Liessel. Jaarlijks komen naar de hotspot ruim 1800 bezoekers, die geïnteresseerd zijn in techniek. De organisatie en partners van de Dutch Technology Week willen enthousiasme en trots op technologie bevorderen en hiermee de Nederlandse hightech sector versterken.

Dat de hotspot nu naar Liessel komt, is een mooie kans voor de Deurnese ondernemers actief in de techniek, maar ook zeker een mooie kans voor Gemeente Deurne. De techniek is een zeer belangrijke sector in Deurne en zorgt voor veel werkgelegenheid. Meer mensen aan het werk krijgen, het ontwikkelen van de industrieterreinen (verkoop gronden) en het zorgen voor een sterke lokale economie is een primaire taak van de gemeente. Eerder heeft de gemeenteraad van Deurne een amendement aangenomen op initiatief van VVD Deurne, om EUR 530.000,- in een reserve te stoppen, met als doel het stimuleren van de lokale economie in de breedste zin van het woord.

VVD Deurne heeft daarom de volgende raadsvragen aan het College gesteld:

  1. Wat vindt het College dat de hotspot naar Liessel komt?
  2. Ziet het College ook de kansen die dit voor Gemeente Deurne kan bieden?
  3. Op wat voor manier gaat Gemeente Deurne participeren in het project?
  4. Is de gemeente bereid om al hun communicatiemiddelen in te zetten, in samenwerking met basisscholen, IVO Deurne, OVD Deurne etc., om er mede voor te zorgen dat Deurne goed gepresenteerd wordt aan de regio?
  5. Het College heeft budget voor economische stimulering beschikbaar. Hoeveel budget heeft het College voorgenomen om in deze hotspot te investeren?

Wij roepen het College op om de ‘rode loper’ uit te rollen voor 20 mei. Faciliteer de organisatie, denk mee, creëer en presenteer gemeente Deurne als interessante vestigingsplaats.

 

DTW BP


Delen
Social wall Facebook VVD Deurne
Social Media
Op de Social Wall heb je al onze online activiteiten in een oogopslag in beeld!
Lijst VVD Deurne 2018
Onze mensen
Wij zijn er voor jou!