Veiligheid voorop! Ook op het spoor!
- 4 juni 2016

Veiligheid voorop! Ook op het spoor!

VVD Deurne maakt zich zorgen over de  veiligheid op en rondom ons spoor in Deurne. Naar aanleiding van de vele artikelen in het Eindhovens Dagblad in de afgelopen dagen is gebleken dat het maximum aantal goederentreinen met gevaarlijke stoffen veelvuldig wordt overschreden. 

Dat kan en mag nooit de bedoeling zijn! 

Onze inwoners, maar vooral politie en brandweer, dienen op de hoogte te zijn van het aantal goederentreinen met gevaarlijke stoffen dat door Deurne rijdt. Mocht er een ongeval plaatsvinden moeten onze hulpdiensten voorbereid zijn. 

Aangezien VVD Deurne de veiligheid hoog in het vaandel heeft hebben wij aan de portefeuillehouder (in dit geval de burgemeester) de onderstaande raadsvragen gesteld:
 

  1. Wordt het maximum aantal goederentreinen met gevaarlijke stoffen ook overschreden in Deurne?
  2. Zo ja, Was dit bekend bij de portefeuillehouder?
  3. Wat voor gevolgen heeft dit voor onze veiligheid?
  4. Wij hebben begrepen dat er afgelopen maandag een overleg heeft plaatsgevonden tussen de portefeuillehouder en de provincie. Wat is er uit dit overleg naar voren gekomen?
  5. Welke stappen zal de portefeuillehouder ondernemen om ervoor te zorgen dat het maximum aantal in de toekomst niet meer overschreden wordt?
  6. Een toename van de goederentreinen met gevaarlijke stoffen betekent simpelweg dat er meer treinen door Deurne zullen rijden. Wij vernemen graag hoe wethouder Verhees dit gegeven zal gebruiken om de noodzaak voor een spoortunnel in Den Haag nog sterker te bepleiten.


Zodra de beantwoording van de raadsvragen heeft plaatsgevonden houden wij u vanzelfsprekend op de hoogte. Heeft u nog vragen of aanvullende opmerkingen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met Willeke van Rooij (willeke@vvd-deurne.nl of 06-16497276).


Delen
Social wall Facebook VVD Deurne
Social Media
Op de Social Wall heb je al onze online activiteiten in een oogopslag in beeld!
Lijst VVD Deurne 2018
Onze mensen
Wij zijn er voor jou!