-
- 17 maart 2020

Uitstel van lokale belastingen voor ondernemers

We verkeren op dit moment in bizarre en zware tijden. Alle inwoners worden geraakt door de maatregelen die genomen zijn om het coronavirus in te dammen. Maar onze ondernemers worden ook economisch hard geraakt door de noodzakelijke ingrepen.

“De maatregelen die de afgelopen dagen genomen moesten worden, hakken er hard in. Horeca ondernemers liggen stil, veel bedrijven kunnen hun normale werkzaamheden niet uitvoeren. De werkelijke impact is nog niet te overzien.” aldus VVD-raadslid Mirjam van Asten.

De landelijke overheid heeft inmiddels maatregelen genomen en aanvullende maatregelen zijn inmiddels aangekondigd om zoveel mogelijk te voorkomen, dat bedrijven omvallen. Ondernemers die in de financiële problemen komen vanwege het coronavirus, kunnen uitstel van betaling vragen van inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting.

Ook lokaal moet het mogelijk zijn om onze ondernemers een steuntje in de rug te geven. De aanslagen voor toeristenbelasting en onroerendzaakbelasting zijn afgelopen maand in de bus gevallen. Ondernemers kunnen juist nu in de problemen komen met hun liquiditeit.

"Wij hebben het college opgeroepen om te kijken naar de mogelijkheden voor uitstel van betaling van de lokale belastingen",gaat van Asten verder. “We zijn van mening dat ook lokaal waar mogelijk onze ondernemers ondersteund moeten worden.”

Luister het interview met Mirjam op DMG radio hierover terug: https://bit.ly/2Up5zdD


Delen