Tom Oomen beëdiging
- 27 januari 2019

Tom Oomen nieuwe fractievoorzitter Deurnese VVD

Tom Oomen is de nieuwe fractievoorzitter van de Deurnese VVD. De fractie heeft hem unaniem gekozen als opvolger van Ruud Berkers, die onlangs heeft bekendgemaakt de politiek te gaan verlaten. 

Oomen (27) is een getogen Liesselnaar en woont sinds kort samen met Hannah in Deurne. Sinds 2016 is hij verbonden aan de Deurnese VVD als commissielid en bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond hij op plek 5 van de kandidatenlijst. Tevens is hij lid van de rekeningcommissie die zich richt op het financiële beheer en beleid van de gemeente. In het dagelijks leven is hij marketeer bij Tameson, een webshop voor technische artikelen uit Eindhoven.

,,Ik wil vooral het liberale geluid laten horen in Deurne” aldus de toekomstig fractievoorzitter. “en ik zal zeker de problemen die ik zie aankaarten. De krappe woningmarkt of het toenemend drugsgebruik onder jongeren bijvoorbeeld, daar gaan mijn handen van jeuken.”

Volgens de wethouder van de Deurnese VVD Marnix Schlösser heeft de fractie met Oomen een keuze voor de toekomst gemaakt. ,,Hij is een groot politiek talent en een fractievoorzitter die de komende jaren een hele nieuwe generatie aan de politiek kan binden.”