NS Station in Deurne
- 4 december 2017

Stemmen kan nu ook op NS Station in Deurne

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 kunnen reizigers voor het eerst hun stem uitbrengen op het NS Station. Het stembureau wordt ingericht in een unit die voor het stationsgebouw komt te staan. Inwoners van Deurne die met de trein of met de bus reizen kunnen zo gemakkelijk stemmen.

Raadslid Ruud Berkers stelde eerder raadsvragen naar aanleiding van het feit dat op steeds meer treinstations stembureaus ingericht worden. Bij de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen maart kon er op zo'n 60 stations in Nederland gestemd worden.

Het college van B&W heeft naar aanleiding daarvan de mogelijkheid onderzocht om ook op het treinstation in Deurne een stemlokaal in te richten. In de vergadering van afgelopen dinsdag is hierover een positief besluit genomen. Het stemlokaal wordt ingericht in een unit die voor het stationsgebouw geplaatst zal worden en zal net als de andere stembureaus open zijn van 7.30 tot 21.00 uur.

Aanvankelijk werd ernaar gekeken het stemlokaal onder te brengen in het stationsgebouw. Een combinatie met de bestaande horeca in het gebouw is volgens een woordvoerder van de gemeente Deurne geen optie gebleken. Er zouden te veel aanpassingen nodig zijn en ook dan zou de rust en de privacy van de stemmers niet gegarandeerd kunnen worden. Het extra stemlokaal op het NS station betreft een proef, die na afloop van de gemeenteraadsverkiezingen geëvalueerd zal worden om te bezien of er ook bij toekomstige verkiezingen gestemd kan worden op het station.


Delen
Social wall Facebook VVD Deurne
Social Media
Op de Social Wall heb je al onze online activiteiten in een oogopslag in beeld!
Lijst VVD Deurne 2018
Onze mensen
Wij zijn er voor jou!