Spoortunnel Binderendreef
- 16 september 2021

Snelheid randwegen moet naar 70

In 2019 is onderzoek gedaan naar het verhogen van de snelheid op de randwegen aan de zuid kant van de toekomstige spoortunnel. Hieruit is gebleken dat het verhogen van 50km/u naar 70km/u logisch is. De resultaten uit dit onderzoek, dat mede door aandringen van ons werd gedaan, onderschreef het college volledig.

Nu blijkt door nieuwe tellingen dat de rotonde Helmondseweg-Binderendreef in de toekomst het aantal voertuigen niet aan zou kunnen. De spoortunnel en de snelheidsverhoging hebben namelijk een aanzuigende werking. Daar is het nou juist ook allemaal om begonnen: verkeer om het centrum van Deurne heen leiden.

Het meest recente onderzoek doet de volgende aanbeveling: “Indien 70 km/u op delen van de randweg gewenst is, moet de vormgeving van de rotonde Binderendreef-Helmondseweg worden aangepast.” In plaats daarvan gooit het college de hele snelheidsverhoging in de prullenbak.

Onacceptabel wat ons betreft. Niet omdat wij als VVD’ers graag 70 rijden in plaats van 50, maar omdat je hiermee de leefbaarheid van Deurne centrum op het spel zet. Daarom blijven wij voorstander van het stimuleren van de randwegen. Dus met een spoortunnel én een maximum snelheid van 70 op de Binderendreef en Knoflookpad.