Overdracht fractievoorzittershamer - Peter Eijsbouts (l) en Tom Oomen (r)
- 24 mei 2022

Peter Eijsbouts nieuwe fractievoorzitter

Peter Eijsbouts is de nieuwe fractievoorzitter van de Deurnese VVD. De fractie heeft hem unaniem gekozen als opvolger van Tom Oomen. De functie was vacant, aangezien Oomen op 31 mei wordt voorgedragen als wethouder in de gemeente Deurne.

Eijsbouts (53) is een getogen Vlierdenaar en woont daar samen met zijn vrouw Yvonne. Sinds 2018 is hij verbonden aan de Deurnese liberalen als commissielid en kwam bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen met voorkeursstemmen in de raad. In het dagelijks leven is hij werkzaam als Key Account Manager bij Mega Collections B.V. Daarnaast was hij voorzitter van Stichting MFA 't Huis in Vlierden en Samen Vlierden, een rol waar hij bij het aanvaarden van het raadslidmaatschap afscheid van heeft genomen.

Volgens de toekomstig wethouder Tom Oomen heeft de VVD-fractie met Eijsbouts een goede keuze gemaakt. ,,Hij is al een hele tijd een stabiele factor in de fractie. Verstandig, verbindend en op zijn tijd een gezonde dosis humor. Ik draag de leiding van de fractie vol vertrouwen over aan Peter!”

De plek van Tom Oomen in de gemeenteraad wordt ingevuld door Mark van den Heuvel, die in de vorige periode tevens in de raad zat. Het vice-fractievoorzitterschap wordt door Mariëlle Smits-Biemans ingevuld.