Opvang Alleenreizende Minderjarige Vluchtelingen
- 7 mei 2023

Opvang Alleenreizende Minderjarige Vluchtelingen (AMV) in Liessel

We zien dagelijks beelden van oorlog in verschillende delen van de wereld, zelfs hier in Europa. Mensen uit deze gebieden vluchten massaal op zoek naar veiligheid. Nederland heeft, als lid van de Europese Unie, de grote taak om een flink aantal van deze vluchtelingen op te vangen. De hoeveelheid vluchtelingen is aanzienlijk en de opvangtaak is groot, ook in onze regio. En misschien wel te groot. 

In februari werd bekend dat Deurne ruimte moet bieden aan vluchtelingen. Het is duidelijk dat dit geen gemakkelijke opgave is. Want ook hier zijn starters, senioren en gezinnen op zoek naar een betaalbare woning. Ondernemers zoeken naar ruimte. En onze natuur heeft onze aandacht en zorg nodig. 

Dus het schuurt. En dat begrijpen wij. Maar De Deurnese VVD loopt niet weg voor haar verantwoordelijkheid. Juist niet wanneer het wringt of knelt. 

Waar het gaat om opvang van minderjarigen vinden wij goede begeleiding en hulp bij inburgering belangrijk. Zodat er een veilige leefomgeving ontstaat voor iedereen. Voor de kwetsbare jongeren, én de inwoners van Deurne. De jongeren zullen 24 uur per dag worden begeleid door het COA, en overdag gaan ze naar school in Helmond. Zo worden ze zelfredzaam, en leren ze onze taal, waarden en normen kennen. Dit zijn immers voor elke nieuwkomer noodzakelijke voorwaarden om deel te kunnen nemen aan onze samenleving.