Varken
- 19 december 2020

Ontwikkelingen buitengebied biedt kansen

Goed nieuws voor het buitengebied van Deurne. De veestapel neemt af met 45.000 varkens (zie ED artikel). Dit is een daling van 10%. Een enorme stap voorwaarts voor het hele buitengebied van Deurne.

De ondernemers die gebruik maken van de saneringsregeling varkenshouderij slaan verschillende nieuwe wegen in. Van wonen naar akkerbouw en insectenkweken. We wensen ze veel succes bij de volgende stap. En we danken hen ook voor het harde werk dat ze gedaan hebben.

Vermindering van de veestapel en het wegnemen van rechten geeft lucht aan de doelstellingen die we in het buitengebied gesteld hebben. We zijn en blijven er van overtuigd dat we hier met een lange termijn strategie te maken hebben. Ondernemers moeten zelf stappen maken. Soms geholpen door de overheid zoals met de stoppersregeling het geval is.

De stoppers geven de ondernemers die wel door willen met hun bedrijf ook meer kansen. Zo is dit winst voor iedereen. De ondernemer die stopt en voor een nieuwe kans gaat. De natuur en de omgeving en ook de ondernemer die nog vol ideeën zit in het buitengebied.


Delen