VVD Deurne op bezoek bij Mart Munsters mestbeleid
- 2 juni 2017

Mestverwerking centraal tijdens bedrijfsbezoek Mart Munsters Zeilberg

Het was weer een interessant bedrijfsbezoek op 1 juni. Leden, belangstellenden en de fractie waren deze keer op bezoek bij Loon- & Grondwerken Mart Munsters in Zeilberg.

Munsters is een echt Deurnes familiebedrijf waar inmiddels de 3e generatie aan het roer staat van het bedrijf. Sinds enkele jaren hebben zij een tweede vestiging erbij in Helden – Limburg. Het verzorgingsgebied ligt grofweg tussen Den Bosch en Maastricht, waarbij het agrarisch loonwerk zich voornamelijk richt op de regio van Gemeente Deurne en Peel & Maas.

Sinds de afgelopen jaren heeft Munsters zich ook gespecialiseerd in mesttransport & verwerking. Zo verzorgd Munsters veel transport van mest, zijn zij intermediair tussen boer en afnemer en beschikken zij zelf over een mobiele mestscheider.

Momenteel is er in de provincie Noord-Brabant veel discussie over mestverwerking. Moet deze nu plaats vinden in het buitengebied of op industrieterreinen? VVD Deurne heeft altijd sterk gepleit voor mestverwerking in het buitengebied, waar de Provincie momenteel aanstuurd op verwerking op industrieterreinen. Ook Wilhell Munsters, algemeen directeur van Munsters, ziet meer heil in kleinschalige mestverwerking bij de boer op locate, dan op industrieterreinen. Ook scheelt dit veel logistiek.

Al met al was het weer een interessant bedrijfsbezoek. Wij danken familie Munsters voor de gastvrijheid.

IMG_4043-300x168.jpg


Delen
Social wall Facebook VVD Deurne
Social Media
Op de Social Wall heb je al onze online activiteiten in een oogopslag in beeld!
Lijst VVD Deurne 2018
Onze mensen
Wij zijn er voor jou!