Mantelzorg woning
- 6 oktober 2022

Heeft u wel eens nagedacht over een mantelzorgwoning op uw eigen terrein ?

Ouderen willen zo lang mogelijk in hen eigen vertrouwde omgeving blijven wonen.  Om een enigszins betaalbare zorg te houden wil de maatschappij  dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De beschikbare zorg voor ouderen komt steeds vaker in de knel door gebrek aan personeel. En dan hebben we ook nog eens een woning te kort voor jongeren en ouderen.  

Nederland gaat de komende jaren nog verder vergrijzen en de bovengenoemde punten worden daardoor alleen maar een groter probleem. 

Heeft u wel eens nagedacht over een mantelzorgwoning op uw eigen terrein ? 

Velen denken dat dit alleen bedoeld is voor  oudere mensen die niet of niet meer volledig voor zich zelf kunnen zorgen.  Maar veel gemeentes, net zoals Deurne, gaan hier flexibel mee om!  Dus als u of uw partner 55 jaar of ouder is en misschien nu nog geen mantelzorg nodig heeft zou dit in veel gevallen wel al kunnen. 

Enkele voordelen van een mantelzorgwoning zijn dan ook: 

-Hierdoor kunt u blijven wonen in uw bekende omgeving 

-Een van uw kinderen, kleinkinderen, familieleden of goede kennissen kunnen dan als voorbeeld in uw oude hoofdhuis gaan wonen . 

-Mocht u mantelzorg nodig hebben dan is dat dicht in de buurt 

-Maar natuurlijk kun u ook nog altijd beroep doen op thuiszorg, bijvoorbeeld voor het douchen of een been verbinden. 

-En u helpt mee aan het woningtekort 

Via onderstaande link komt u uit op de informatie pagina van de gemeente. 

https://www.deurne.nl/mantelzorgwoning 

 

Naast de informatie op de website kunnen we ons voorstellen dat veel  bewoners niet weten hoe ze dit verder kunnen aanpakken of moeten uitzoeken wat er allemaal bij komt kijken. Maar ook hiervoor zijn er organisaties die u daar van A t/m Z in kunnen begeleiden. 

Als de animo groot genoeg is kunnen we ook een informatieavond organiseren. Stuur ons een e-mail naar info@vvd-deurne.nl als u daar voor uitgenodigd wil worden ! 

Wij als VVD Deurne vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent van deze mogelijkheden. En natuurlijk blijven wij werken aan een goede en betere zorg voor gemeente Deurne. Maar ook het woningtekort en de aanstaande energie transitie staat hoog bij ons op de agenda. 

Heeft u vragen, ideeën op of aanmerkingen over deze onderwerpen dan horen wij dat graag via info@vvd-deurne.nl  . Maar als u zelf ook op een manier actief wilt zijn binnen VVD Deurne dan kunt u ons altijd een e-mail sturen