Hub van Doorne DAF trucks Museum de Wieger Deurne
- 29 januari 2018

Fractiedag in teken van ereburger Hub van Doorne

De jaarlijkste fractiedag stond vrijdag 26 januari in het teken van Deurnes grootste industrieel. De VVV heeft sinds kort een nieuwe activiteit, wandelen door het leven van Hub van Doorne. De ereburger van Deurne was oprichter van Doorne's Aanhangwagen Fabriek (DAF). 

De hele familie van Doorne heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Deurne. De tour bracht ons langs bijzondere monumenten en bezienswaardigheden die betrekking hebben op het leven en werk van Hub van Doorne. Zoals het voormalig woonhuis van dokter-schilder Hendrik Wiegersma, voor wie Hub enige tijd chauffeur was en je hoort het verhaal over circus 't Hoefke, gesticht door meneer Hub. We zijn geeindigd in Deurnes mooiste villa en landgoed Villa Doornehof op de Stationstraat. 

De fractiedag werd vervolgd met een heerlijk diner in het clubhuis. Catering Joris & Martijn hadden gezorgd voor een heerlijk Italiaans buffet. De avond werd afgesloten met een presentatie van de campagne bij Beekman & Beekman.

Tijdens het diner in het clubhuis werden Liesbeth Goorts, Mirjam van Asten en Simone Schlosser extra in het zonnetje gezet door fractievoorzitter Jeroen van Lierop. Deze dames zijn erg actief binnen onze club, maar vaak achter de schermen. Zeer belangrijk werk zodat de fractie goed blijft functioneren!

Het was weer een geslaagde, leerzame en gezellige fractiedag. Meer foto's van onze fractiedag staan in ons fotoalbum.


Delen