Ondernemen
- 19 januari 2022

Deurne, waar diversiteit, innovatie en gewoon hard werken bij elkaar komen

De ondernemers in Deurne zijn, mischien wel de grootste, steunpilaar voor onze bruisende gemeente. Van de klassieke schoenmaker, kleermaker, bakker en bloemist en horecaondernemingen tot aan onze boeren en bouwspecialisten. En dan hebben we er recent ook nog eens hofleveranciers en een beursgenoteerde onderneming bij gekregen. 

In Deurne is recent weer flink geinnoveerd, zo zagen de "plons-wc's" voor varkens het levenslicht, werd er snel een beademingsapparaat ontwikkeld toen corona voor het eerst verscheen, leverde we razendsnel pop-up vaccinatieposten, bieden we parkeeroplossingen die de verkeersstromen in diverse wereldsteden beheersbaar maken en hebben we de Tesla van de buswereld in Deurne verwelkomd. Stuk voor stuk huzarenstukjes. De meeste innovatiekracht hebben we misschien wel gezien bij hen die het hardst getroffen zijn door de coronamaatregelen. Standbouwers schakelden razendsnel over naar huizenbouw, horeca ontwikkelde allerhande concepten van afhalen, thuisbezorgen tot volledige bediening op locatie. De markt werd volgebouwd met terrassen en zeer recent kwamen de weekmarkt ideeen naar boven.

Niet alleen wordt er flink geinnoveerd, er wordt ook gewoon keihard gewerkt. We kennen een lage werkeloosheid. Dankzij onze wethouder op sociaal domein en onze ondernemers hebben we de laatste 2 raadsperiodes enorm veel mensen kunnen helpen aan een baan, zelfstandigheid en eigenwaarde. Naast een laag percentage werkenloze zien we ook nog eens een aanzienlijk percentage mantelzorgers; we zorgen goed voor elkaar en ook daarin vinden we waardering bij onze gemeente, denk bijv. aan de mantelzorgvergoeding of het vrij gemakkelijk kunnen plaatsen/aanbouwen van een mantelzorgvoorziening. En in de spaarzame vrije uurtjes wordt er zeer actief bijgedragen aan het verengingsleven en de organisatie van lokale evenementen die inmiddels ook buiten Deurne geroemd worden.

Als gemeente-organisatie is het bijna ondoenlijk om de snelheid waarmee in Deurne wordt ontwikkeld bij te houden en dat is iets waar je eigenlijk trots op kan zijn. We doen het met elkaar gewoon erg goed. Máár het kan echt nog wel beter, wanneer je wilt dat de lokale specialist bestaansrecht houdt moet je zorgen dat het winkelend publiek ook comfortabel kan winkelen, bijvoorbeeld door de gehele dag gratis te kunnen parkeren, je fiets veilig weg te kunnen zetten en, wanneer nodig, naar de toilet te kunnen gaan. Wil je de innovatiereuzen een toekomst bieden dan zal je moeten zorgen dat Deurne goed bereikbaar blijft, door een goede treinverbinding, een uitbreiding van de A67, de N270 en indirect ook de N279. Ook zul je de mogelijkheid moeten bieden voor voldoende parkeervoorzieningen en uitbreidingsmogelijkheden. Wij vinden dat de gemeente hierin moet faciliteren; de ondernemer niet murw slaan met regels en procedures, maar meedenken en adviseren. Hier zetten wij ons ook de komende jaren voor in.

Ondernemen in Deurne; blijft goed, wordt beter.


Delen