Mariëlle Smits-Biemans
- 8 december 2021

De Deurnese VVD gaat naast ervaring voor nieuwe gezichten

Afgelopen donderdag heeft de Deurnese VVD de kandidatenlijst vastgesteld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik ben enorm blij met deze veelzijdige lijst die vol zit met vertrouwde namen, maar ook met frisse blikken” aldus lijsttrekker Tom Oomen. “Naast een lange lijst is het ook een brede lijst geworden” doelend op de veelzijdigheid aan achtergronden van de kandidaten.  

Naast bekende namen als Mark van den Heuvel, Peter Eijsbouts en Liesbeth Goorts hebben de liberalen ook een blik nieuwkomers open getrokken. Hoog genoteerden zijn ondernemers Wouter Bulten en Berry van Waayenburg. Met LEVgroep wijkbeheerder Michel van Eunen, project manager van Ebusco Twan Bankers en de prins van de Peelstrekels en docent economie Mark van Kessel is de top 10 bijna compleet. 

De opvallendste nieuwkomer is de nummer twee: Mariëlle Smits-Biemans uit Zeilberg die nog maar krap 2 jaar politiek actief is. Met een carrière in de zorg dicht de VVD naar eigen zeggen met haar het gat dat afzwaaiend zorg-wethouder Marnix Schlösser achterlaat. “Ik ben enorm trots op mijn tweede plek.” zegt Smits-Biemans met een brede lach op haar gezicht. “Ik heb in een korte tijd mogen meemaken hoeveel impact beslissingen van een gemeente kunnen hebben. Ik wist het natuurlijk al vanuit mijn werk, maar nu mag ik mee beslissen. Dat voelt als een verantwoordelijkheid, maar is ook heel leuk. Die tweede plek geeft mij veel vertrouwen dat ik dit nog een tijdje mag blijven doen!” 


Delen