Rabo cultuurzaal CCD
- 18 december 2019

CCD kan door

Toen bekend werd dat het CCD in zwaar weer zou komen, is de Deurnese VVD kritisch geweest over de gang van zaken. Het liquiditeitstekort kwam maar laat bij de gemeenteraad terecht, waardoor er eigenlijk niets anders op zat dan een extra incidentele subsidie toe te kennen. Ook de oorzaak van het financiële probleem deed bij ons de wenkbrauwen fronsen. Veel tijd om daarop terug te kijken is er echter niet: het tekort zou al in januari voor problemen zorgen.

Na enkele kritische noten naar de wethouder toe, richt onze blik zich weer op de toekomst. Wij zijn tevreden met het genomen besluit om het CCD vooruit te helpen. Om een signaal af te geven dat er niets is als “gratis geld” heeft de Deurnese VVD (na de voorzet van BTD in de commissie) echter voorgesteld om de 110.000 euro niet als subsidie, maar als lening te verstrekken. Een meerderheid van de raad sloot zich bij dit initiatief aan. Met een hieraan gekoppelde aflossingstermijn is de gemeente ervan verzekerd dat het geld weer terugkomt.

Een voorwaarde voor de lening is dat het CCD een businessplan opstelt. Hiermee moet het theater duidelijk maken hoe de toekomst eruit ziet op de korte, maar zeker ook op de lange termijn. Wij hebben het belang benadrukt van een brede, open en eerlijke discussie over hoe Deurne de toekomst ziet op basis van dit businessplan.