Boom Tuinpad van mijn Vader
- 10 december 2020

Bomen of huizen?

Wat is belangrijker, bomen of huizen? Een rare vergelijking zou je zeggen. Toch zou Bergopwaarts zichzelf deze vraag moeten stellen. Al is het maar om bewust te worden van de problematiek waar veel Deurnese woningzoekenden mee te maken hebben.

Bergopwaarts, een woningbouwvereniging met als kerntaak het leveren van huisvesting, heeft een boom geschonken aan de inwoners van Deurne. Los van waar deze boom zou staan, een uiterst bedenkelijke actie. Hoe draagt een boom bij aan het huisvesten van mensen, zou je zeggen. Het verhaal wordt echter nog dubieuzer, want met de locatie van de boom lijkt Bergopwaarts zich te mengen in een politieke discussie die de Deurnese VVD onlangs heeft aangezwengeld. 

Er is een groot woningtekort in Deurne, zeker ook aan sociale huurwoningen. Een aantal maanden geleden hebben wij daarom op de oude Brigantijn locatie (naast de Shell) met enkele woningzoekende gesproken over hun zoektocht. Deze locatie was geen toeval, want het plan is om op deze zeer geschikt locatie voor woningbouw een park te realiseren (lees hier wat wij daarvan vinden).

Dus dan komt toch de vraag weer boven; bomen of huizen? Bergopwaarts, dat wat ons betreft bij #Team Huis zou moeten zitten, laat nu dus op deze symbolische grond een boom planten. Een cadeau voor de Deurnese samenleving, maar een middelvinger voor iedereen die een huurwoning zoekt.