Jeroen van Lierop
- 28 maart 2022

Afscheid Jeroen van Lierop

Beste Jeroen,

Ongeveer 12 jaar geleden leerde ik je politiek kennen tijdens een vraag- en klaagavond van de VVD, in Neerkant.

Wat ik toen zag was een Jeroen die in de politiek wilde groeien, uitdagingen aannam en er naar handelde om Deurne te verbeteren. Transparantie naar boven wilde halen in de zittende orde van toen.

Jij wilde laten zien dat het ook anders kon. Tegelijkertijd wilde jij wat betekenen voor de burgers van Deurne. Jij wilde graag weten wat er in de samenleving speelde en wat de Deurnese VVD daarin kon betekenen. Jij wilde de feiten kennen voordat je besluiten ging nemen. Je deed veelal navraag en hoe vaak hoorde ik je zeggen “oh ik neem nog even contact op.” met scholen, bedrijven, boeren, LEV groep, burgers enz.

Je hebt in de 12-13 jaar de gelegenheid gekregen en gepakt om bij alles te doen waar je politieke ambities lagen binnen de VVD. Deel uitgemaakt van heel veel commissies of voorzitter daarvan te zijn. Jij mocht in 2011 mee bepalen wie de nieuwe burgermeester van Deurne zou gaan worden, een hele eer vond jij dat.

Overal was je te vinden, en tilde de fractie naar een hoger niveau en samen werkten we ons op tot een fractie die in 2014 deel uit mocht gaan maken van de coalitie. Eerlijk gezegd ben je een leermeester voor ons allemaal geweest, je beroep als leraar paste je toe in de fractie. We moesten samen sterker worden. Jij loodste ons door het politieke spel, en leerde ons breder te kijken.

Ik schrok echt toen je aankondigde dat je ging stoppen als raadslid en geen prominente rol meer aanging in de fractie. We hebben elkaar daarna daar nog even kort over gesproken en jij zei :” Liesbeth het is genoeg geweest, ik heb bijna alles mogen doen wat ik graag wilde binnen de VVD, het is tijd voor iets nieuws in mijn leven.”

Begrijpelijk, maar wat zullen we je wijze lessen gaan missen. Het ga je goed Jeroen!

Groet, Liesbeth – namens de fractie.